Епидемията от коронавирус в Австрия е под контрол, обяви здравният

...
Епидемията от коронавирус в Австрия е под контрол, обяви здравният
Коментари Харесай

Епидемията от коронавирус в Австрия е под контрол, потвърди здравният министър

Епидемията от ковид в Австрия е под надзор, разгласи здравният министър на страната, представен от " Дейли телеграф ".

Преди три седмици европейската страна стартира да разхлабва ограничаващите ограничения.

Рудолф Аншобер увери, че обстановката е доста постоянна. Той добави, че ежедневното увеличение на новите случаи на инфектирани с ковид е спаднало до 0,2% от 50% в средата на март.

Малките магазини отвориха порти в средата на април след един месец обсада. Носенето на маски в магазините и публичния превоз и ограниченията за обществена отдалеченост остават наложителни.

През уикенда отвориха и по-големите магазини. Ограниченията, които като цяло не разрешават на хората да излизат от домовете си, са анулирани. Този месец се възобновяват и учебните занятия. Ресторантите се чака да отворят от средата на май.
Аншобер означи, че първата фаза по анулация на ограниченията е изпълнена " чудесно ", само че хората би трябвало да останат бдителни.

В Австрия са доказани съвсем 15 600 случая и 606 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 241 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,6 млн. случая и повече от 252 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,17 млн. души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР