Епидемията от коронавирус може да се окаже смъртоносна и за

...
Епидемията от коронавирус може да се окаже смъртоносна и за
Коментари Харесай

Италиански медии пред фалит след епидемията

Епидемията от ковид може да се окаже смъртоносна и за някои медии. Това написа италианският ежедневник „ Ил Манифесто “ в публикация за фрапантното понижаване на броя на чиновниците, оповестени от притежателите на „ Ил Соле 24 Оре “, „ Радио Капитал “ и всекидневника „ Ла Газета дел Медзоджорно “.

Журналистите от „ Ил Соле 24 Оре “, най-влиятелният и най-продаваният вестник по стопански и финансови въпроси, чийто издател е асоциация на индустриалците, обмислят десетдневна стачка след оповестяването на 25-процентов спад на личния състав. Разглежда се и опцията за избор на съмнение на настоящия шеф Фабио Тамбурини, както и други форми на митинг.

„ Радио Капитал “ и всекидневникът „ Ла Република “, който неотдавна стана благосъстоятелност на семейство Анели, мажоритарен притежател на автомобилния колос „ Фиат “, също бяха наранени от ограничаващите ограничения. Собствениците оповестиха понижаване на броя на чиновниците на половина, с цел да спестят пари.

„ В най-лошото състояние е вестникът на южните провинции Базиликата и Пулия " Ла Газета дел Медзоджорно “, който е застрашен от затваряне след 133 години битие. Издателят на вестника „ Едисуд “ разгласи банкрут “, написа „ Ил Манифесто “. Изданието отбелязва, че преди две седмици публицистите в италианската осведомителна организация AНСА стачкуваха, откакто бе оповестено понижението на броя на чиновниците с 24%.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР