Епидемията от коронавирус може да доведе до икономически загуби на

...
Епидемията от коронавирус може да доведе до икономически загуби на
Коментари Харесай

Коронавирусът може да струва над $340 милиарда на световната икономика

Епидемията от ковид може да докара до стопански загуби на стойност 347 милиарда $ на фона на внезапния спад на вътрешното търсене и туризма, нарушаването на доставките и последствията за здравето, уточни през днешния ден в отчет Азиатската банка за развиване (АБР), представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Сценарият за най-хубаво развиване на обстановката се основава на бързо преодоляване на епидемията, като другите типове ограничавания бъдат отстранени два месеца след края на януари, а най-лошият сюжет планува продължителна зараза, при която защитните ограничения не престават шест месеца.

Минималните загуби са изчислени на 77 милиарда $ или 0,1 % от брутния вътрешен артикул (БВП), уточни финансовата институция с централа в Манила.

Две трети от последствията засягат Китай, откъдето потегли епидемията.

Загубите на Китай могат да доближат 237 милиарда $ или 1,7 % от китайския Брутният вътрешен продукт, а останалата част от разрастваща се Азия ще изгуби 42 милиарда $ или 0,5 на 100 от Брутният вътрешен продукт при най-лошия процес на събитията, се показва в отчета.

По-рано през днешния ден азиатските акции внезапно поевтиняха на Уолстийт поради бързо възходящите опасения от епидемията от ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР