Епидемията от коронавирус активира множество дарителски и доброволчески акции у

...
Епидемията от коронавирус активира множество дарителски и доброволчески акции у
Коментари Харесай

Коронавирусът активира много доброволци и дарители и повдигна морални въпроси

Епидемията от ковид задейства голям брой дарителски и доброволчески акции у нас, които целят да подкрепят лекари и лечебни заведения в битката с заболяването, а също по този начин и възрастни хора, които могат да имат потребност от храна, медикаменти и артикули. Граждани, компании и организации подеха редица акции, като в това време на напред във времето излизат и морални проблеми като това има ли право донорът да изисква и преимущество при здравно обслужване.

Такъв честен проблем породи към оповестеното от притежателя на компанията “Уолтопия “, която прави стени за катерене, Ивайло Пенчев подаяние от 222 000 за софийската Александровска болница. Той съобщи, че дарението е за закупуване на респираторни апарати, нужни за обдишване най-тежко засегнатите от ковид. Дарението обаче щяло да е под изискване чиновниците на компанията да са с преимущество при оказване на здравна помощ, ако са инфектирани с Covid-19. От Александровска болница обаче споделиха за Mediapool, че само лекарите ще преценят кой пациент ще се лекува с преимущество съгласно неговото положение и лечебното заведение “няма да взе участие в сходни пазарлъци “.

Същевременно Александровска болница е получила и друго подаяние на почти същата стойност – 200 000 лв. от веригата “Фантастико “, която не слага никакви условия. Дарението на “Фантастико “ също е за покупката на дихателни апарати и друга здравна инсталация.

" Фантастико " оказва помощ на Александровска болница абсолютно

От “Фантастико “ оповестяват, че решението за финансовата поддръжка е взето незабавно, откакто излиза наяве, че се търси опция за закупуване животоспасяващата инсталация в изискванията на пандемия от Covid-19 и дефицит на сходна инсталация в стотици лечебни заведения по целия свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР