Епидемията от COVID-19 затихва и в България, и в други

...
Епидемията от COVID-19 затихва и в България, и в други
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Епидемията от COVID-19 затихва

„ Епидемията от COVID-19 затихва и в България, и в други страни. Това е нормалният ход на нейното развиване. От световното всеобщо заразяване ще минем към един стадий на така наречен клъстерно развиване на епидемията, където има обособени места, в които се поддържа заразен развой. На подобен стадий е сега България “. Това сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев пред Нова ТВ.

Той изясни, че епидемията ще загасне, само че коронавирусът ще остане и всяка година ще има болни от него. Д-р Симидчиев уточни, че остарелият вариант на вируса SARS-1 е липсващ, защото е бил публикуван единствено в 14 страни. SARS-2 обаче е засегнал над 200.

„ Разпространението му е доста по-масивно в международен мащаб, което значи, че ще остане нещо недоизчистено. Така че вероятността той да остане за доста години напред е огромна, само че няма да е в този тип “, изясни пулмологът.

Д-р Симидчиев даде и няколко рекомендации за предотвратяване от заразяване. „ Остават същите ограничения – миенето на ръце, общественото разграничаване. Идеята е, че против нас може да стои човек, който е евентуално инфектиран и като имаме подобен метод може да сме спокойни “, изясни той.

По думите му с ограниченията, които подхващаме против ковид, можем да се защитим от други вируси. А когато вирусът протича по-тежко остават белези в белия дроб на заболелите, безапелационен бе Симидчиев.

„ Маските би трябвало да се носят, тъй като защищават другите от нас “, приключи той и предложи да пазим имунната си система. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР