Епидемията от COVID-19 задълбочи още повече тежкото положение на социално

...
Епидемията от COVID-19 задълбочи още повече тежкото положение на социално
Коментари Харесай

15 семейства от Варна получиха подкрепа по Програма Ирис

 Епидемията от COVID-19 задълбочи още повече тежкото състояние на обществено най-слабите у нас. Според Обществен дарителски фонд за Варна от ден на ден са хората, които се затрудняват даже да купуват най-необходимите хранителни артикули.

Затова 70 семейства от тях, включително и родилки в риск от Варна до края на годината ще получат помощ от Обществен дарителски фонд за Варна по стратегия " Ирис ", чиято задача е да резервира фамилиите и децата от занемаряване.

Хуманитарната самодейност " Заедно за бъдещето! “ поддържа в неделния ден (27 септември) следващите три фамилии в тежко състояние, които получиха хранителни пакети с съществени хранителни артикули, а за учениците бяха осигурени  раници, тетрадки и училищен принадлежности за образователната година.

Събитието се организира в Енорийският център към Храм св. ап. Андрей Първозвани в квартал “Чайка " във Варна.

От началото на акцията подкрепените фамилии са към този момент петнадесет.

Това са самотни родители, родители на деца с увреждания и многодетни фамилии изгубили приходи поради пандемията и икономическата рецесия.

" Заедно за бъдещето “ се осъществя от Обществен дарителски фонд за Варна благодарение на Фондация " Работилница за цивилен начинания “ по Програма " Ирис “.

Целта е да се запазят повече фамилии дружно!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР