Епидемията от COVID-19 в Италия приключи. Бройката на новозаразените сочи

...
Епидемията от COVID-19 в Италия приключи. Бройката на новозаразените сочи
Коментари Харесай

Италиански вирусолог: Епидемията в Италия приключи

Епидемията от COVID-19 в Италия завърши. Бройката на новозаразените сочи отминаването на заплахата. Това заяви специалистът по инфекциозни заболявания Матео Басети, шеф на Клиниката по инфекциозни заболявания в Генуа, представен от БГНЕС.
Италия от дълго време не е в челото на класацията по случаи на ковид. Ако допреди месец беше в първата тройка, то в този момент страната е спаднала до 13-то място в света с общо 242 827 случая на ковид, от които близо 195 000 са се излекували. Над 35 000 са жертвите на болестта.
" Всеки, който следи епидемиологичната обстановка в Италия, може да си намерения, че към момента сме в разгара на коронавирусната зараза. Всички вести стартират с ежедневни отчети за броя на инфектираните и приетите в болница. Но това е неверно усещане. Епидемията от COVID-19 завърши и това може да се види от числата: преди два месеца имахме 4000 пациенти в интензивно лекуване, а през днешния ден в страна с над 60 милиона поданици, имаме единствено 60 настанени в интензивни отделения ", споделя доктор Басети.
Основните рецензии на експерта са ориентирани към управляващите, които всекидневно оповестяват статистика с новозаболели случаи, без да се регистрира какъв брой от тях са изцяло асимптоматични, какъв брой са приети в болница, и какъв брой са с съпътстващи болести.
" Не би трябвало да се подценяват позитивните статистики на излекуваните пациенти, които изцяло са се възстановили от инфекцията. Вместо да плашим жителите с броя новозаразени, би трябвало да им представяме действително данните за заболяването ", счита специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР