Епидемията много бавно се свива към настоящия момент. Това заяви

...
Епидемията много бавно се свива към настоящия момент. Това заяви
Коментари Харесай

БАН: Около 110 хил. българи са срещали коронавируса

Епидемията доста постепенно се свива към сегашния миг . Това съобщи математикът проф. Николай Витанов от Българска академия на науките в утринния блок на Българска национална телевизия.

Броят на хората, които са се срещнали с ковид до сегашния миг са към 110 000 .

Ако не се съблюдават ограниченията броят на инфектираните хора ще бъдат повече , предизвести проф. Витанов, който чака в края на август инфектираните от ковид да бъдат над 16 000 души.

Неговата помощ е не да счита точната численост, а да дава ориентировка на хората по какъв начин да се оправят с ковид. По някое време към средата на септември броят на инфектираните хора с ковид ще надвиши 20 000 души , уточни проф. Витанов.

По думите му здравната система може да издържи по 500 случая на ковид дневно, само че не за дълго време.

Хубавото е, че в летните месеци огромна част от хората го карат леко - това е доста добре. Въпросът е, че какъв е потенциалът на лечебните заведения са подготвени да поддържат положението на хората и да ги лекуват, запита проф. Витанов.

Ако внезапно броят на случаите внезапно се усили, тогава може да зародят проблемите, само че здравната система се готви , увери той.

Колкото повече контакти има сред хората, толкоз повече може да се популяризира вируса. " Събирането на доста хора в затворено помещение също усилва риска от заразяване и за това г ражданите би трябвало да взимат персонални защитни ограничения - да не се прецакват ".

" Уважаеми фенове, не се прецаквайте, да прецакаме вируса ", добави проф. Витанов.
 210 нови случая на ковид, 12 жертви, 64 заболели са в интензивни отделения
210 нови случая на ковид, 12 жертви, 64 заболели са в интензивни отделения

Направени са 5388 теста...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР