Епидемия от наднормено тегло и затлъстяване, която причинява над 1,2

...
Епидемия от наднормено тегло и затлъстяване, която причинява над 1,2
Коментари Харесай

СЗО: Европа е обхваната от ``епидемия`` от затлъстяване |

" Епидемия " от наднормено тегло и затлъстяване, която предизвиква над 1,2 милиона смъртни случая годишно, е обхванала Европа, предизвести Световната здравна организация в нов отчет, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Процентите на наднорменото тегло и затлъстяването доближиха размерите на зараза в целия регион и не престават да се повишават ", предизвестява в известие за медиите европейският клон на организацията, която сплотява 53 страни.

Близо една четвърт от пълнолетните в Европа са със затлъстяване, което значи, че затлъстяването е по- публикувано от който и да било различен район, с изключение на двете Америки, посочва СЗО.

Нито една страна от района не може да твърди, че е спряла разпространяването на проблема, чийто мащаб стана явен по време на пандемията от COVID-19 - заболяване, при което наднорменото тегло е рисков фактор.

" Повишеният показател на телесното тегло е главен рисков фактор за незаразни болести, включително рак и сърдечносъдови ", декларира в отчета районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР