Епидемиолози опровергаха теориите, че вирусът от Ухан е създаден изкуствено,

...
Епидемиолози опровергаха теориите, че вирусът от Ухан е създаден изкуствено,
Коментари Харесай

Експерти: Вирусът в Китай не е създаден изкуствено

Епидемиолози опровергаха теориите, че вирусът от Ухан е основан изкуствено, написа Риа новости.

Появата на новата болест провокира голям брой теории за нейния генезис.

“Никакви доказателства няма, че вирусът е основан изкуствено ”, сподели шефът на катедра Епидемиология и биостатистика в Университета на Хонконг Бен Коулинг.

За вирусът беше обявено от управляващите в Китай в последния ден на 2019 година

След известно време беше несъмнено, че експлоадирането на зараза от тежка пневмония в град Ухан се провокира от ковид 2019-nCov.

Загадъчната болест провокира терзание по целия свят, което беше придружено с доста теории за появяването на вируса.

Епидемиологичните проучвания демонстрираха, че първите инфектирани са имали контакт с пазар за месо от диви животни в град Ухан.

Директорът на изключителния механически институт за вирусни болести в Китай Тан Въндзъ сподели, че новият ковид към 90 % припомня на ковид от организма на прилепи, обитаващи провинция Джъдзян.

Една от най-популярните тайни теории е, че вирусът е бил създаден в Уханския институт по вирусология, където изследват имунната система на прилепите, които са известни с това, че могат дълго да са носители на вирус, без да се разболяват.

Според теорията, вирусът е бил изтърван от лабораториите на института.

Завеждащият съветската Научна лаборатория за екология на микроорганизмите Михаил Щелканов споделя за Риа новости, че теориите за изкуствения генезис на ковид от Ухан “са фалшив ”.

А на въпрос за какво доста инфекциозни болести потеглят от Китай, Бен Коулинг споделя, че една шеста от популацията на Земята живее в Китай. “Не е доста учудващо, че точно там се откриват заболяванията ”, споделя специалистът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР