Епидемиологично изследване в лицей в Крепи-ан-Валоа в департамента Оаз, северно

...
Епидемиологично изследване в лицей в Крепи-ан-Валоа в департамента Оаз, северно
Коментари Харесай

Едва 26% от хората в епицентъра на епидемията в Северна Франция имат антитела

Епидемиологично проучване в колеж в Крепи-ан-Валоа в департамента Оаз, северно от Париж, в епицентъра на епидемията от Covid-19 във Франция, разкри, че 26 % от преподавателите, учениците и фамилиите им са били инфектирани с новия ковид и имат антитела против него, съобщи Франс прес.

Броят им е напълно непълен, с цел да оправдае вероятно намаляване на ограниченията против разпространяването на новия ковид, увериха създателите на проучването от института " Пастьор ".

Резултатите демонстрират, че 41 % от учителите, учениците и личния състав в лицея са били инфектирани с новия ковид през февруари-март. Но едвам 11 % от околните на учениците - техните родители, братя и сестри, имат антитела против новия ковид. Това е надалеч от предстоящите 60-70 % от популацията, с цел да може задоволително огромна група хора да има имунитет и да способства за прекъсване разпространяването на пандемията. Следователно резултатите навеждат на мисълта, че скоро няма да бъде регистриран групов имунитет. Изследването е осъществено благодарение на проби за разкриване на антитела.

Междувременно английското държавно управление оповести, че стартира широкомащабно проучване върху разпространяването на новия ковид и построяването на антитела измежду популацията. Изследването ще обхване 300 000 души през идващите 12 месеца. То ще бъде осъществено взаимно от Оксфордския университет и Националната статистическа работа на Англия.

" Изследването ще способства да се усилят познанията за настоящето равнище на инфекциите и за броя на хората, за които се подозира, че са построили антитела против вируса ", се споделя в официално съобщение на здравното министерство. Първите резултати ще станат известни при започване на май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР