Епидемиологичната ситуация с коронавируса в Казахстан е под контрол. Правителството

...
Епидемиологичната ситуация с коронавируса в Казахстан е под контрол. Правителството
Коментари Харесай

Епидемията с коронавируса в Казахстан е под контрол

Епидемиологичната обстановка с ковид в Казахстан е под надзор. Правителството на страната навременно подхваща всички нужни ограничения за битка с епидемията, оповестиха от посолството на Казахстан в България.

Първо, някои задгранични медии (The New York Times, The Telegraph, Express, France24 и др.) разгласяват информация за това, че Казахстан влезе в листата на страните с най-бързи темпове на разпространяване на COVID-19. Освен това, в изявленията неправилно се написа, че в Казахстан наново е въведен корав локдаун. В същото време в страната са въведени единствено строги ограничения за карантина, единствено за 2 седмици. Подобни известия доведоха до несъмнено недоразбиране на обстановката в Казахстан и до преувеличаване в медиите на епидемиологичните опасности, произлизащи от Казахстан.

Второ, заради обстоятелството, че от началото на юли т.г. асимптоматичните форми на COVID-19 в Казахстан бяха добавени към общата статистика за заболеваемостта, темпът на повишаване на инфекцията се усили доста. Известно е, че и двете форми на заболяването съставляват евентуална заплаха за другите. Преди това се извършваше настрана отчитане. Очевидно е, че анулацията на този метод докара до обстоятелството, че всички случаи, които преди този момент са били регистрирани настрана, са включени в международната статистика. Като резултат това докара до накриво пояснение на цифрите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР