Епидемиологичната обстановка се подобрява. Утре вероятно ще излезем от тъмночервената

...
Епидемиологичната обстановка се подобрява. Утре вероятно ще излезем от тъмночервената
Коментари Харесай

Кацаров: Утре излизаме от тъмночервената зона

Епидемиологичната конюнктура се усъвършенства. Утре евентуално ще излезем от тъмночервената зона. Това сподели на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров.

Не сме в плато, кривата спада доста внезапно, разяснява неговият консултант проф. Мира Кожухарова във връзка разнообразни тълкования на данните. Заразените понижават, а с това понижават и хоспитализациите, регистрира тя. По време на цялото разпространяване на вълната броят на хората в болница не доближи даже 9000, а проектът ни беше разчетен за 10 000, разяснява проф. Кожухарова.

" Смъртните случаи също понижават, само че броят им е висок. Това е обвързвано с редица особености на нашето съществуване, най-много заради отхвърли от имунизация ", добави Кожухарова. Макар и постепенно, броят на имунизираните въпреки всичко се усилва, уточни тя. Към вчерашния ден 28% от имащите на имунизация у нас към този момент са имунизирани.

Здравните управляващи регистрираха позитивен резултат от зелените документи. Именно с помощта на тях е имало висок % на хора, които се тестват.

„ Това има доста позитивен резултат в епидемиологична вълна, тъй като се хващат случаите”, изясни проф. Кожухарова.

По думите ѝ над 25% е имунизираното население все още у нас.

Министерство на здравеопазването взе решение, като признателност за това, което проф. Кожухарова е направила, да я награди със златен орден.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР