Епидемиологът Предраг Кон заяви, че броят на заразените от коронавирус

...
Епидемиологът Предраг Кон заяви, че броят на заразените от коронавирус
Коментари Харесай

Сърбия очаква тази седмица да няма нови смъртни случаи от коронавирус

Епидемиологът Предраг Кон съобщи, че броят на инфектираните от ковид в Сърбия последователно понижава, а през идната десета седмица от здравната рецесия той чака да няма нови смъртни случаи, провокирани от заболяването Covid-19, оповестява белградският вестник " Данас ".

За телевизия N1 Кон сподели, че чака тази седмица броят на новозаразените да падне под 1 % от броя на тестваните, а чак от юни чака да спрат да се записват инфектирани от ковид, написа изданието.

Вирусът продължава да циркулра. От 12-ата седмица чакаме броят на инфектираните да падне под 0,5 % от тестваните, сподели Кон и оцени, че заплахата от заразяване е 30 пъти по-ниска в сравнение с в интервала към Великден. Кон уточни, че след отварянето на летищата и интернационалното придвижване ще бъдат признати нови правилници, които ще дефинират по какъв метод жителите ще могат сами да се тестват за ковид и на каква цена.

В Сърбия през последните 24 часа са регистрирани 82 нови случая на заразяване с ковид и два смъртни случая. Досега в страната са открити общо 10 114 положителни на ковид и 215 умряли, отблязва " Данас ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР