Епидемиите затихват през пролетта и лятото, т.е. когато Слънцето-бог е

...
Епидемиите затихват през пролетта и лятото, т.е. когато Слънцето-бог е
Коментари Харесай

Проф. Фол: Епидемиите стихват през пролетта и лятото, когато Слънцето-бог е в силата си

 Епидемиите затихват напролет и лятото, т.е. когато Слънцето-бог е в силата си. Това сподели за  " Фокус “ проф. Валерия Фол от Института за балканистика с Център по тракология – Българска академия на науките и шеф на Института за научни проучвания в региона на организацията, ръководството и отбраната на културното завещание при УниБИТ.

Според нея можем да търсим сили и сила в вълшебен обреди като нестинарството.

" Всъщност, доста от препоръчваните ограничения за запазване на здравето и живота на хората по време на епидемии (и освен!) са наложителни за хората, които имат вяра в нестинарството – живот в естетика с Природата, хигиена, чист въздух, слънце, свещени дървета и извори, ценене на персоналното пространство, хранителен режим и прочие Трябва да се вгледаме в детайлите, а освен в играта в жарава, която е значителен детайл, само че не най-важният в нестинарската обредност “, сподели още проф. Фол.

Проф. Фол означи, че отдаването на респект към светилото и неговата майка Великата богиня-Природа, олицетворявани от св. Константин и св. Елена, може единствено да ни даде духовна естетика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР