Епидемичната обстановка в Сливен остава усложнена, коментира пред репортер на

...
Епидемичната обстановка в Сливен остава усложнена, коментира пред репортер на
Коментари Харесай

Епидемичната обстановка в Сливен остава усложнена - 9 са новозаразените с COVID-19

Епидемичната конюнктура в Сливен остава усложнена, разяснява пред кореспондент на Българска телеграфна агенция кметът на Сливен Стефан Радев, който е ръководител на Общинския спешен щаб.

По данни на Единния информативен портал, новозаразените през последното денонощие в региона са девет.

По-големият брой инфектирани през последните дни е обвързван с огнището на короновирус в МБАЛ "Хаджи Димитър ", както и с контактните на инфектирания личен състав лица.

Другото огнище е в Нова Загора, където през днешния ден има четирима новозаразени.

В болничното заведение в Сливен е била направена стерилизация и се чака позволение от РЗИ да се отворят избрани отделения. Значителна част от личния състав е под карантина или в болница.

По думите на Радев, не се плануват спомагателни ограничаващи ограничения в Сливен, където преди ден бе направена стерилизация.

"На съвещание на Областния спешен щаб през вчерашния ден обсъдихме по-активното включване на общопрактикуващите лекари за прецизиране на съмнителните за COVID-19 случаи при насочването им за хоспитализация "', уточни кметът.

Бумът на ковид през днешния ден е поради област Смолян. Отчитат 41 новозаразени там

Досега политиката в Сливен бе да се хоспитализират всички, даже най-леките случаи, а това натоварва много здравните заведения. Общопрактикуващите лекари ще следят пациентите на домашно лекуване, с цел да може да се освободи запас на инфекциозните отделения.

Той добави, че по проекти за разрастване и трансформиране на други отделения в Коронавирус, по проект леглата стигат до 270, като сега са под 40. Идеята обаче, е да се употребяват главно инфекциозните отделения, като в тях да попадат по-сериозните случаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР