Епидемичен взрив на треска Ебола се регистрира в провинция на

...
Епидемичен взрив на треска Ебола се регистрира в провинция на
Коментари Харесай

41 смъртни случая на Ебола са регистрирани в Република Конго


Епидемичен гърмеж на тресчица Ебола се записва в провинция на Доминиканската Република Конго . Случващото се буди угриженост в здравните управляващи. Този понеделник бе обявен броят на записаните случаи с хеморагичната тресчица Ебола – общо 57 случая, от които 30 лабораторно доказани и 27 с хипотетични, само че недоказани с проби.

Според Световната здравна организация (СЗО) от началото на епидемиологичния гърмеж до момента са регистрирани 41 смъртни случая разследване на хеморагичната тресчица. Като епицентър на гърмежа се дефинира град в провинцията Северно Киву – Мангина.

Главният шеф на СЗО, след визитата си в провинцията споделя загрижеността си за риска, който носи със себе си този гърмеж, защото на територията има и назряващ спор , разследване на който досега са обявени 120 случая на принуждение.

Хиляди хора са разселени, заради спора сред бунтовническите групи и държавните сили. Опасността идва и оттова, че вирусната зараза се популяризира в места, които са избрани като червени зони – които са мъчно налични. Същевременно огромна част от обявените случаи са при дами и деца. Поради характерностите на местността е мъчно да бъдат осъществени съответни медицински ограничения.

Друг проблем в местността е пренаселеността на региона. В региона Мангина

има дефицит

на медицински личен състав, защото досега 7 души от обслужващата здравна група са били инфектирани с ебола.

Свързани публикации.. Вирусът Ебола - за какво е рисков за хората? 0 Заплашва ли ни Нипа пандемия след евентуалните ебола и зика 0 Ебола - открива се до 9 месеца след изявата на признаците 1

Този гърмеж е втори за това лято в Конго. Новите случаи на болестта бяха регистрирани тъкмо седмица откакто държавното управление даде публичност, че краят на първия гърмеж е реалност.

Според епидемиологичните изследвания двата гърмежа нямат общо между тях. Сегашният гърмеж крие заплаха за разпространяване, само че без значение от това досега заплахата от интернационално разпространяване е сведена до най-малко.

Според оглавяващия СЗО досега са имунизирани повече от 216 души , като са почнали с обслужващия медицински личен състав.

Основният проблем с инфекцията е, че през инкубационният интервал инфектираните не демонстрират признаци, само че имат капацитет да заразяват. Важно значение има своевременното разкриване на болните, слагане под карантина, както и търсене на контактните с тях лица.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР