epicenter.bgСветовната здравна организация (СЗО) обяви глобална тревога заради новия коронавирус

...
epicenter.bgСветовната здравна организация (СЗО) обяви глобална тревога заради новия коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирусът е обявен за глобална заплаха от СЗО

epicenter.bg

Световната здравна организация (СЗО) разгласи световна паника поради новия ковид и прикани страните към координирани дейности за ограничение на разпространяването му.

 

По думите на генералния шеф на организацията Тедрос Гебрейесус, СЗО има вяра във опциите на Китай да спре епидемията. По данни на организацията заболелите от ковид в света са 7 834 души, 7 736 от тях са регистрирани в Китай, а 98 в 18 страни по света. Осем са случаите на предаване на вируса от човек на човек. В тежко положение са 1370 души, 170 са жертвите.

Според последните данни обаче, оповестени в South China Morning Post общият брой на болните е 8 261 души, 171 са жертвите с летален излаз, единствено в Китай инфектираните са 8 140. В Европа диагностицираните са 11, в Северна Америка и Австралия – по 8.

Още 12 167 души се следят за поява на признаци. Нивото на разпространяване на заболяването в Китай се прави оценка като " доста високо " и " високо " в района и по света.

В Националния център по заразни и паразитни заболявания дойдоха китовете за генетична диагностика посредством real-time PCR на новия ковид 2019-nCoV, оповестиха от здравното министерство.

Te бяха декларирани от Националния център преди 3 седмици и са синтезирани на съображение потвърдените вируси от Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите.

Реактивите са предопределени за доказване на болестта, породено от ковид 2019-nCoV, единствено при хора, които са с изявена клинична картина на тежка пневмония и дихателна непълнота.

По-рано през днешния ден американските управляващи, представени от Франспрес, оповестиха за първи случай на предаване на ковид. 60-годишна жена, завърнала се в Чикаго от Китай, е заразила брачна половинка си. Според шефа на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите Робърт Редфийлд, непосредственият риск за американците е невисок.

Русия затвори границата си с Китай и прекрати издаването на електронни визи.

По-рано през днешния ден италиански круизен транспортен съд беше подложен под карантина, близо до столицата Рим. По информация на ДПА първите резултати от проучванията на пасажерите " наподобяват негативни ".

Здравните управляващи в Солун оповестиха за мъж, който е бил признат в болница със признаци, сходни на смъртоносния ковид, заяви БНР. Пациентът е мъж на междинна възраст, който сега минава през медицински проучвания и е подложен под карантина. ДНК-проба е изпратена в Института " Пастьор ", с цел да се откри дали става дума за ковид или елементарен грип.

Общо 90 души в Бавария са сложени под карантина, заяви " Билд ". Всички те са били контактни със инфектирани хора, които в този момент се лекуват в немски лечебни заведения. Хората са предизвестени да не напущат домовете си.

40 души от поставените под карантина са чиновници на компанията Webasto в Стокдорф. Четирима души от тази компания се били инфектирани с ковид, откакто тяхна колежка от Китай пристигнала за семинар на 19 януари. Webasto е отменила командировките в Китай и е затворила завода си в Стокдорф до 2 февруари.

Междувременно изданието New England Journal of Medicine заяви, че китайските учени към този момент са открили каква е продължителността на инкубационния интервал на 2019-nCoV - 5,2 дни. Инкубационен интервал е интервалът сред момента на заразяване и появяването на първите признаци.

Учените изследвали данните на 425 пациенти и наблюдавали 10 от тях. Така открили, че броят на инфектираните се удвоява на седмица, а всеки болен е заразил приблизително 2,2 души.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР