[Epic Games] Още по темата Край на геоблокирането - какво

...
[Epic Games] Още по темата Край на геоблокирането - какво
Коментари Харесай

Epic Games отдели рекордните 100 млн. долара награден фонд за турнири с е-игри

[Epic Games] Още по тематиката
Край на геоблокирането - какво значи това
от Дневник,2 мар 2018
Русия желае да забрани анонимността и в обществените мрежи и онлайн игрите
от Дневник,27 ное 2017 Американската компания Epic Games разгласи, че отделя 100 милиона $ награден фонд за шампионатите в идващите 12 месеца с компютърната игра Fortnite.

Това е освен прекрачване на психически предел за деветцифрена сума, само че и доста повече от досегашните сходни вложения. Според уеб страницата e-Sports Earnings предходният връх е за играта Dota 2 – през 2017 година в 159 шампионата по света са били раздадени малко над 38 млн. $. В топ 3 за предишния сезон влизат още Counter-Strike: Global Offensive (19.2 млн. долара) и League of Legends (12 млн. долара).

Fortnite излезе на пазара през лятото на 2017 година и единствено за един месец събра над 1 милион играчи. В момента тя е една от най-популярните игри в света, като по данни от средата на януари има повече от 45 милиона регистрирани консуматори. Статистиката демонстрира, че единствено в нощта на 4 февруари на Fortnite са играели 3.4 милиона играчи. По данни на SuperData Research през март играта, преобладаваща промишлеността през последните месеци, е генерирала над 230 млн. $ доходи.

Има и скептици, които считат, че Epic Games по-скоро си вършат реклама с сходно известие, само че действително няма да се стигне до разпределяне на 100 милиона $. Други предвиждат, че това е сигнал в " екосистемата " на Fortnite да се включат повече спонсори на играчи, треньори на тимове и така нататък На трето място, летвата е сложена толкоз високо, че ще е мъчно да бъде достигната от съперниците.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР