Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение

...
Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение
Коментари Харесай

Църквата още не е готова за окончателен договор с Върбакова за наем на имот в центъра на София

Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение за сключването на финален контракт с „ Инерком “ ЕООД . Това излиза наяве от публична позиция на Софийската света митрополия във връзка изявленията за настоятелен връзки с компанията на Гинка Върбакова.
Припомняме, че преди дни стана обществен предварителният контракт сред " Инерком " и Софийската митрополия. Според него Върбакова е щяла да заплати 15 000 лв. за наем на цели 2774 кв. метра в центъра на София.
Според информацията, за един квадрат цената е 8,4 евро, а наемателят е трябвало да даде 150 000 лв. задатък. Имотът се намира на площад " Света Неделя " 16. Той е на седем етажа, като е навръх ъгъла на площада и улица " Съборна ".
Съгласно контракта се е предвиждало наемът да е за 10 години, като е имало алтернатива да бъде продължен с още 40 години. Ако след половин век църквата няма други искания, компанията на Върбакова е можела да има неопределен контракт за наем на парцела.
От Софийската света митрополия прецизират още, че Българската православна черква - Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице, не е страна по Предварителен контракт и съглашение от 22.12.2016 година с „ Инерком “ ЕООД, заради което същият контракт не е бил предмет на разискване и взимане на решение от страна на Светия Синод .
Става ясно, че страна по контракта е Софийската света митрополия на БПЦ - БП като независимо юридическо лице със свои органи на ръководство.
" На 22.12.2016 година е подписан прелиминарен контракт за наем и съглашение по решение на Епархийския съвет на Софийската света митрополия, представлявана от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, който е упълномощил за подписването му викарния си свещеник Браницки свещеник Григорий.
Предварителният контракт и съглашение от 22.12.2016 година с „ Инерком “ ЕООД е направен и препоръчан на Епархийския съвет за разискване и приемане от адв. Мария Тодорова Тодорова от Софийската адвокатска гилдия.
Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение за сключването на финален контракт с „ Инерком “ ЕООД.
Епархийският съвет на Софийската света митрополия, управителен от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, след съвещания със експерти е подхванал дейности за споразумяване на деловите връзки с „ Инерком “ ЕООД в полза на Софийската света митрополия на БПЦ - БП ", декларират още в позицията си, изпратена до медиите, от Софийската света митрополия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР