Епархийският съвет на Арменската апостолическа православна църква в България сваля

...
Епархийският съвет на Арменската апостолическа православна църква в България сваля
Коментари Харесай

Епархийският съвет на Арменската църква иска нов архиерей за България

Епархийският съвет на Арменската апостолическа православна черква в България смъква доверието си от настоящия архиерейски наместник свещеник Татев Агопян и желае Светият трон в Ечмидзин да даде единодушието си да стартира процедура по номиниране и либерален избор на нов архиерей за нашата страна. Това заяви през днешния ден ръководителят на Съвета Антраник Шакариян след изнесеното му съвещание във Варна.

Неговите членове излязоха с публична позиция, в която излагат своите причини, съобщи Българска телеграфна агенция.

Негово Преосвещенство Татев Агопян трайно отхвърля да извършва директните си отговорности като Духовен лидер и обединител на арменската християнска общественост в България, се показва в позицията. Според Съвета от началото на своето предопределение той е отслужвал литургии единствено в избрани енории. Освен това демонстративно отхвърля да комуникира с Епархийския съвет. Това, съгласно неговите членове, е довело до една от най-сериозните рецесии в историята на Епархията, обвързвана с обезпечаването на свещенослужители.

Църковните настоятелства, както и Епархийският съвет имат и употребяват правото си да желаят подмяна на духовник, когато той не извършва функционалностите си на нравствен овчар и ментор, не приема и попречва активността на представителните органи на Епархията, не преценява държанието си с Устава, се показва още в позицията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР