Епъл“ избра известния като данъчен рай остров Джърси, за да

...
Епъл“ избра известния като данъчен рай остров Джърси, за да
Коментари Харесай

„Епъл“ избра известния като данъчен рай остров Джърси, за да избегне плащането на данъци


„ Епъл “ избра известния като данъчен парадайс остров Джърси, с цел да понижи своите налози, откакто преди 4 години бе разкрито, че употребява противозаконни данъчни облекчения в Ирландия, оповестяват разнообразни медии, в това число „ Ню Йорк таймс “.

В средата на 2014 година Ирландия, под натиска на други страни, реши да постави завършек на методите за данъчни оптимизации, употребявани от „ Епъл “ и други мултинационални компании. Тогава „ Епъл “ стартира да търси друго място, където може да избегне данъчното облагане. Тя избира английския остров Джърси, прочут като данъчен парадайс, написа „ Ню Йорк таймс, който твърди, че по този начин компанията е натрупала повече от 128 милиарда $ облага, които не са обложени с налози в Съединени американски щати. През август 2016 година През 2016 година, след тригодишно следствие, Европейската комисия наложи на компанията да върне 13 милиарда евро непозволени данъчни облекчения на Ирландия, където се намира европейското седалище на компанията. Ирландия, както и „ Епъл “ апелираха това решение. В началото на октомври Европейски Съюз даде под съд Ирландия, за това, че не си е върнала тези суми от „ Епъл “.

Осемнайсет месеца след разкриването на така наречен „ Панамски досиета “, Международен консорциум на проверяващите публицисти, сплотяващ 96 медии в 67 страни, в неделя стартира разкриването на така наречен „ Досиета от парадайса “, които демонстрират тактиките за заобикалянето на данъчните отговорности, които обаче не са безусловно противозаконни. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР