Епъл (Apple) препоръча на притежателите на някои модели айФон (iPhone),

...
Епъл (Apple) препоръча на притежателите на някои модели айФон (iPhone),
Коментари Харесай

Apple предупреждава за проблем със сигурността, хакери може да атакуват айФони

" Епъл " (Apple) предложи на притежателите на някои модели " айФон " (iPhone), " айПад " (iPad) и " Мак " (Mac) да актуализират операционната система, в която е открит проблем със сигурността, допускащ надзор над тези устройства, съобщи Франс прес.

Сред тях са " айФон 6 " и идващите модели, всички " айПад про " (iPad Pro), " айПад " пето потомство и всички последващи, както и " Мак ", се споделя в известие на уеб страницата на софтуерната компания. В него е посочено, че в остарялата версия на операционния програмен продукт едно приложение може да употребява случаен код с забранен достъп до устройството, което значи, че хакер може да прави дейности без позволение. Тази " пробойна " може да се употребява и посредством злонамерено основано интернет наличие, добавя компанията от Купертино.

За да се противодейства на тези недостатъци, " Епъл " предлага на потребителите да качат версията 15.6.1 на операционната система iOS за айФоните, нейния аналог за " айПад Оу Ес " (iPadOS) 15.6.1 за " айПад " и " мак Оу Ес Монтерей " (macOS Monterey) 12.5.1 за компютрите " Мак ". За пропуските е било сигнализирано от самостоятелни откриватели, показва " Епъл ".

Технологичният колос разгласи отбраната на персоналните данни и киберсигурността за собствен главен приоритет.

През април 2021 година той прекатурна екосистемата на " айФон ", като задължи приложенията да питат потребителя, дали е склонен да се събират данни за употребявани от него други приложения и влизане в интернет. Тази смяна на операционната система iOS лиши от доста скъпи принадлежности, като мощно подвластните от рекламата приложения, най-много " Facebook " (Facebook) и " Снапчат " (Snapchat) затова изгубиха рекламни доходи.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР