EPA Експлозията на руския самолет, при която загинаха 71 души, е

...
EPA
Експлозията на руския самолет, при която загинаха 71 души, е
Коментари Харесай

Авиоексперт с предположение как се е взривил руският самолет

EPA Експлозията на съветския аероплан, при която починаха 71 души, е станала във въздуха, и то на огромна височина, защото части с размери метър на метър са разпръснати на километри. Това сподели пред bTV Ангел Борисов, авиоексперт по сигурност на полетите. По думите му това демонстрира снимковият материал от мястото на разпространяване на частите.
"Не е допустимо самолетът да падне от такава височина и по този начин да се разпръсне. Обикновено при подобен удар се образува огромен кратер на земята, какъвто там там няма. Това значи, че детонацията е станала във въздуха ", съобщи Борисов. За да се взриви един аероплан във въздуха, има две благоприятни условия - едната е терористичен акт, аналогично както взривиха съветския аероплан в Синай над Египет. Втората опция е да гръмне някой от моторите, сподели още специалистът. Той обясни, че при режим на политане две минути моторът работи на оптимални обороти и след тези 2 минути режимът се понижава на номинал, т.е. 80%. 
Ако тези проценти се надвишат над 2 минути, има опция моторът да получи повреди, а над него са 10 тона керосин в крилата, акцентира Ангел Борисов. Според него в тази ситуация заради повреда в самия мотор е допустимо да е настъпил пожар в мотора и екипажът да не е съумял да го загаси. "Има системи, които при пораждане на пожар го гасят автоматизирано - изпразват се противопожарни бутилки, само че въпреки всичко имаме случаи, при които пожарът не може да се угаси ", сподели авиоекспертът. 
Той разяснява и информациите, че инспекция е открила нарушавания при поддръжката на самолета - вместо да заменят маслото на редукторите, да почистват филтрите на въздушните стартери след всеки осъществени 375 летателни часа, това се правило на 750. Борисов уточни, че това е един от детайлите, които наложително би трябвало да се съблюдават. Маслото неслучайно се сменя на толкоз часове, тъй като точно триенето може след това да докара до нежелателни последствия, означи той. 
Ангел Борисов добави, че съгласно първите мнения, които са се дали от позиция на проучването на земни елементи, не са открити прахови частици от гърмеж. Все отново той означи, че информацията е първична. Според него дрон или птица не биха могли да провокират трагичния случай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР