EPA Най-малко един човек беше убит, а още няколко души

...
EPA Най-малко един човек беше убит, а още няколко души
Коментари Харесай

Стрелба в холандския град Утрехт, има жертва и ранени

EPA Най-малко един човек беше погубен, а още няколко души бяха ранени при пукотевица в холандския град Утрехт, заяви " Ройтерс ", като се базира на локалната полиция. Органите на реда признават, че е вероятен терористичен претекст. Издирва се 37-годишен турчин по отношение на нападението. Площад и трамвайна спирка покрай центъра на града са отцепени от полицията.

На местопроизшествието са изпратени коли за спешна помощ и чиновници на антитерористичното поделение на полицията. Според локални медии нападателят е разкрил огън вътре в трамвая, след което е слязъл от него. Има и спорни информации, съгласно които е имало пукотевица и на няколко други места в града.

Спецотряд е влезнал в търговски център наоколо, като по-късно командосите са го напуснали - без осъществени арести. Обявено е най-високо ниво на паника, като са затворени учебните заведения, християнските и мюсюлманските храмове, както и други обекти, на които има огромни скупчвания на жители. По летищата и жп гарите в цяла Холандия има засилено полицейско наличие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР