ЕПА/БГНЕС Нидерландия ще наложи частично затваряне от утре, за да се

...
ЕПА/БГНЕС
Нидерландия ще наложи частично затваряне от утре, за да се
Коментари Харесай

Частичен локдаун в Нидерландия от утре

 ЕПА/БГНЕС Нидерландия ще наложи отчасти затваряне от на следващия ден, с цел да се опита да овладее рецесията породена от COVID-19. Баровете, заведенията за хранене и магазините, които не продават артикули от първа нужда, ще затварят в 19 часа. Спортните надпревари ще бъдат без аудитория. Призивът е по опция да се работи от у дома. Училищата, театрите и кината остават отворени.

Броят на случаите на ковид в страната с население 17,5 милиона души нараства бързо от края на септември. В четвъртък беше регистриран антирекорд от към 16 300 броя за 24 часа.

Около 85% от възрастните в Нидерландия са изцяло имунизирани срещу COVID-19. Досега бустерни дози се даваха единствено на дребна група хора със слаба имунна система, а през декември те ще бъдат препоръчани на хора на възраст над 80 години.

Препоръката пристигна от Екипа по преодоляването на епидемията - консултативна комисия, с чието мнение държавното управление постоянно се преценява. 

 

Във вторник Институтът по публичното здраве на страната заяви, че за седмица случаите на ковид са се повишили с 45% до 76 790.

Около 85% от популацията на Нидерландия е имунизирано. Към момента страната предлага трета игла единствено на дребна група хора с отслабена имунна система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР