ЕПА/БГНЕС Докато България не прави ни най-малко усилие да обясни ветото

...
ЕПА/БГНЕС
Докато България не прави ни най-малко усилие да обясни ветото
Коментари Харесай

Антибългарски мозъчен тръст: Българите са бивши македонци, държавата им е изкуствено създадена от Русия

 ЕПА/БГНЕС Докато България не прави ни минимум изпитание да изясни ветото си против участието на Северна Македония в Европейски Съюз, лобистите на Скопие сътворяват чудеса. Словенски мозъчен концерн, който назова България “грозното лице на Европейски Съюз ", твърди, че българите са някогашни богомили, македонци и турци, принудително българизирани след Санстефанския кротичък контракт, предава " Еuractiv ".

“Блокирайки интеграционния развой на Северна Македония, България блокира интеграционния развой на всички страни от Западните Балкани в Европейски Съюз. Конкретен мотив за безпокойствие е информацията, че България възнамерява да приложи сходна обсада във връзка с сръбския път към Европейски Съюз. Поради горното България е “грозното лице " на Европейски Съюз ", написа словенският “Международен институт за близкоизточни и балкански проучвания " IFIMES на уеб страницата си.

Ето какво написа въпросният мозъчен концерн:

“Още от самото си основаване България е изправена пред рецесия на идентичността. Независимата България е основана въз основа на съглашението сред Руската империя и Османската империя, т.е. Санстефанския контракт от 1878 година Тогавашната територия на България е била населявана най-вече от богомилско, македонско и турско население, което по-късно под мощния напън на новосъздадената страна беше принудително “побългарено ". Фактът, че Русия сътвори България, сътвори неразривна връзка с Москва – като контраст на херцогството и след това Кралство Сърбия, което имаше близки връзки с Австро-Унгарската монархия. "

И още:

“Българизацията " на популацията продължава и до през днешния ден. България се пробва да прикрие този факт и оказва мощен напън на етнически македонци в България да се заявяват като българи, макар че съгласно оценките броят на етническите македонци, пребиваващи в България, са най-малко 10% от общото население. "

По информация на наши дипломати, IFIMES е словенска Неправителствени организации, финансирана от Белград и от някои словенски общини (общините разпореждат и след това заплащат за правенето на анализи), отстояваща външнополитическите позиции на Сърбия в Западните Балкани. В последно време, IFIMES оповести редица публикации, съдържащи дезинформация и дори цинизми във връзка с позицията, която България зае по тематиката за Северна Македония.

Тяхна публикация по отношение на българската позиция по РСМ бе безрезервно препечатана в холандско дипломатическо издание, а в края на 2020 година друга тяхна публикация е била публикувана измежду делегациите на страните-участнички в ОССЕ.

В осъществяване на поставените му задания, организацията до момента е разгласила публикации с анти-албанска, анти-хърватска и анти-черногорска (при ръководството на Джуканович) устременост. Съответно, материалите дават израз на най-висока оценка за Александър Вучич и Зоран Заев.

Двамата шефове на IFIMES Зияд Бечирович и Аляф Бахтияр са понастоящем назначени за съветници на държавното управление на Зоран Заев, както и са провели няколко персонални срещи с Александър Вучич в интервала от 12 февруари 2020 година насам.

В борда на НПО-то вземат участие Будимир Лончар, който е някогашен югославски външен министър сред 1987 и 1991 година, както и Зоран Живкович, някогашен вътрешен министър (2000 – 2003 г.) и министър председател на Сърбия от 2003 до 2004 година.

Основните тези на IFIMES в публикациите против България са, че Зоран Заев е фактор на позитивни промени, подложен в риск поради националистическата политика на София

Властите в София са упреквани, че заели сегашната си позиция против Република Северна Македония поради идните избори, както и с цел да разсеят популацията си от положението на страната.

Неправителствената организация афишира, че България продължава “фашистката си политика " от Втората международна война; че не съществува българска еднаквост, а тя е изкуствено основана от Русия посредством “българизация “ на локалното македонско и турско население, че тази “българизация “ продължава и до през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР