ЕПА/БГНЕС Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите,

...
ЕПА/БГНЕС
Австрийският канцлер Себастиан Курц умишлено е насаждал страх у гражданите,
Коментари Харесай

Скандал в Австрия след правителствено заседание за COVID-19

 ЕПА/БГНЕС Австрийският канцлер Себастиан Курц съзнателно е насаждал боязън у жителите, тъй като те не се отнасяли съществено към опасността Covid-19. Това излиза наяве от протокол от съвещание на спешния щаб под управлението на канцлера, предаден на публичното радио ОРФ.

Да се притегли вниманието на австрийците със стряскащи данни и трагични изявления - това са обсъждали на 12 март членове на държавното управление, здравни специалисти и специалисти по връзка. Това излиза наяве от протокол, изпратен на публичното радио ОРФ, от който се схващат още думите на Себастиан Курц, че би трябвало да се работи деликатно и австрийците да почувстват боязън от болестта, само че не и от възможен дефицит на хранителни артикули в резултат на пандемията.

След първичния опит на представител на канцлера да отхвърли протокола като подправен, той е обяснил, че Курц не е бил представен вярно. Според него канцлерът разбирал страха на хората от болестта, само че не и от дефицита на хранителни артикули.

В опит да спрат разрастващия се скандал Зелените - съдружният сътрудник в държавното управление, оповестиха, че ще разгласяват протокола от въпросното съвещание без имената на говорещите.

Всички опозиционни партии остро разкритикуваха държанието на канцлера Курц. Крайнодясната Партия на свободата разяснява, че " вменяването на виновност и насаждането на боязън са съществени характерности в държанието на Себастиан Курц по време на карантината “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР