ЕП се ангажира да превърне интерфейса USB Type-C в стандарт

...
Коментари Харесай

Гласуват през май закона за единното зарядно


Екологичен потенциал се ангажира да трансформира интерфейса USB Type-C в стандарт за зарядните устройства
(снимка: CC0 Public Domain)

През май Европейският парламент ще гласоподава закона за обединен конектор на зарядните устройства за мобилни телефони. Инициативата беше подкрепена от отрасловата комисия на Екологичен потенциал, а идващия месец законопроектът ще бъде подложен на гласоподаване.

Преди повече от десетилетие Европейската комисия предложи да се вкара условие за обединен интерфейс на зарядни устройства за мобилни телефони – тогава организацията се надяваше, че участниците на пазара независимо ще изберат общо решение.

Производителите обаче не можаха да се спогодят и предходната година Комисията беше принудена да приготви подобаващ законопроект. Сега той беше подсилен от комисията на Европейския парламент по вътрешния пазар и отбраната на потребителите, заяви Ройтерс.
още по темата
Повечето модерни смарт телефони с Android са оборудвани с USB-C портове, до момента в който iPhone на Apple употребява личен Lightning интерфейс. В същото време множеството смарт телефони, продавани в Европа, работят с Android.

Ето за какво Европейският парламент се ангажира да трансформира интерфейса USB Type-C в стандарт за електронни артикули, включително телефони, таблети, слушалки, електронни четци, преносими компютри с ниска мощ, клавиатури, компютърни мишки, смарт часовници и електронни играчки.

Apple предстоящо не е съгласна с тази позиция и има вяра, че европейската самодейност ще бъде възпиращ фактор за нововъведенията и в случай че потребителите бъдат принудени да купуват нови зарядни устройства, това ще усили електронните боклуци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР