ЕП подкрепи приемането на България и Румъния в Шенген Не

...
ЕП подкрепи приемането на България и Румъния в Шенген Не
Коментари Харесай

Максим Бехар: Няма логика България да не членува в Шенген

ЕП поддържа приемането на България и Румъния в Шенген

Не считам, че в България корупцията е по-голяма в сравнение с в други страни като Италия и Португалия и доста други. По-скоро мисля, че България е пълновръстен член на Европейски Съюз. Няма никаква логичност тя да не членува в Шенген. Това сподели пиар специалистът Максим Бехар в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините. ”

„ Темата „ Шенген ” е настояща към този момент 12 години, тъй като на 1 януари станаха 12 години, откогато България е член на Европейски Съюз. Според мен един от парадоксите през тези 12 години е, че България и Румъния в действителност са сложени в едно извънредно неизгодно състояние - да бъдем като надали не аварийна гума на Европейски Съюз или на хората, на които би трябвало да се молим и да стоим на едни опашки по граничните пунктове, на които написа, че това са хора, които не са пълноправни членове на Европейски Съюз ”, сподели още той.

Според Бехар, повода страната ни към момента да не е член на Шенгенското пространство е заради политически аргументи.

„ Струва ми се, че това са политически игри на извънредно остарялата и неефективна европейска машина и това са тези десетки хиляди хора, които се мотат с едни папки с безцелни погледи по коридорите и асансьорите на Европейски Съюз ”, счита пиар специалистът.

Бехар показа мнението на водача на ПЕС Сергей Станишев, че Съветът на Европа не съблюдава законодателните рамки на Европейски Съюз.

„ Това е реалност, тъй като фактически имаше доста полемики и в последна сметка нищо не се придвижи напред ”, посочи той.

„ В Европейския съвет и в самите институции би трябвало да подвигаме по-голям звук и да се приказва повече за това по какъв начин се развива България ”, сподели още Максим Бехар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР