ЕП даде предварително одобрение за всички кандидати за еврокомисари. Кандитатът

...
ЕП даде предварително одобрение за всички кандидати за еврокомисари. Кандитатът
Коментари Харесай

ЕП одобри всички кандидати за комисари, дори спорния унгарец Оливер Вархели

ЕП даде авансово утвърждение за всички претенденти за еврокомисари. Кандитатът на Унгария за еврокомисар Оливер Вархели също получава нужната предварителна поддръжка от Европейския парламент. Това заяви пресслужбата на институцията.

Миналата седмица Вархели постави вербален изпит пред евродепутатите, само че те останаха недоволни и взеха решение да му зададат спомагателни писмени въпроси. До през днешния ден по обед Вархели, който ще дава отговор за разширението на Европейски Съюз, трябваше да отговори, като съществуваше опцията да бъде подложен на второ чуване на следващия ден.

Тази вечер Екологичен потенциал е решил, че отговорите са задоволителни. С това решение повече няма спънки целият състав на Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен да бъде подложен на гласоподаване от евродепутатите на 27 ноември, с цел да встъпи в служба от 1 декември.

По-рано през днешния ден представител на Европейска комисия заяви, че към момента няма отговор от Лондон по откритата наказателна процедура за неспазване на задължението по контракта за Европейски Съюз да предложи английски комисар. Според неофициални правни оценки новата комисия ще може да стартира работа даже и без представител на Англия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР