[entr.vfu.bg] Още по темата Свързаната с България Clippings получи инвестиция

...
[entr.vfu.bg] Още по темата Свързаната с България Clippings получи инвестиция
Коментари Харесай

Предприемачи от Силициевата долина стават лектори в българска магистърска програма

[entr.vfu.bg] Още по тематиката
Свързаната с България Clippings получи инвестиция от 15.4 млн. $

Водещ вложител във втория рунд е американският фонд AVP
3 сеп 2018
ClaimCompass започва стратегия за партньорство с интернационалните уеб сайтове

Компанията е получила искове за над 8 млн. лева за закъснели и анулирани полети през първото полугодие
23 авг 2018 Преподаватели от Станфорд, Масачузетския софтуерен институт (MIT) и бизнесмени от Силициевата котловина ще бъдат част от лекторите на магистърската стратегия по предприемачество във Варненския свободен университет (ВСУ), която се провежда в партньорство с " Българския център за предприемачество " и фондация InterCulture. Общо 30 студенти ще имат опция да завоюват цялостна стипендия за образованието си в програмата и опция да отидат в Силициевата котловина да доразвият уменията си.

За програмата

Магистърската стратегия се провежда за първи път в партньорство с двете организации и уголемява преподавателския състав с бизнесмени и бизнес експерти от целия свят. Сред водещите лектори са Ърни Уилсън, професор по " Комуникации и политически науки " от Университета на Южна Калифорния, и Майкъл Марвин, един от създателите на Tech Valley в Ню Йорк. В програмата ще се включат и сполучливи български бизнесмени, измежду които изпълнителният шеф и съосновател на Chobolabs Деян Витанов, Момчил Кюркчиев, съосновател и изпълнителен шеф на Leanplum, и Дафина Тончева от US Venture Partners.

Президентът на ВСУ проф. Анна Недялкова разяснява за " Капитал ", че в образователния развой ще вземат участие и преподаватели от университета, с цел да спомогнат за адаптирането на информацията към модела на работа на ВСУ. Учебното наличие в програмата " Предприемачество " пък е основано на материали от Центъра по предприемачество на MIT и ще се преподава напълно на британски език.

Цялостната стратегия ще бъде с дълготрайност 2 семестъра, а формата на образование може да бъде постоянна, задочна или отдалечена. През първия учебен срок от образованието студентите ще преминат през 6 курса, които ще покрият тематики като предприемачески хрумвания, екип, информационни умения, ръководство на процеси, финансиране и други Вторият учебен срок се състои от 7 курса, множеството от които покриват разнообразни сфери на предприемачеството – обществени бизнеси, нововъведения и основаване на еднаквост на компанията и марката зад нея.

Кандидатстване

В магистърската стратегия ще бъдат признати не повече от 60 студенти, като 30 от тях ще получат цялостна стипендия за образование, която ще включва още покриване на разноските за образователни материали и пътувания до Силициевата котловина. За останалите студенти таксата ще бъде в размер на 1000 лева на учебен срок при определена форма постоянно образование. По думите на професор Недялкова има възможност след първия учебен срок да се усили броят на стипендиантите при реализиране на положителни резултати.

Крайният период за кандидатстване е 21 септември в уеб страницата на програмата, а образователната година ще стартира през октомври. Сред критериите за асортимент е доста положително притежаване на британски език, мотивация за записване в магистърската стратегия, предприемачески опит, хрумвания за развиване и други Кандидатите ще се правят оценка от университетска комисия на ВСУ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР