енсиониран бизнес консултант "обиколи Земята", без да напуска град Лимерик,

...
енсиониран бизнес консултант "обиколи Земята", без да напуска град Лимерик,
Коментари Харесай

Мъж "обиколи Земята", без да напуска града, в който живее

енсиониран бизнес съветник "обиколи Земята ", без да напуща град Лимерик, Ирландия, в който живее, написа в..

Man walks circumference of earth without leaving home city
— The Independent (@Independent)
За миналите над четири години 70-годишният Винод Баджадж извървява пешком 40 075 километра - еквивалент на земната обиколка.

Съветът на възрастния мъж е хората да поддържат физическата си интензивност даже във времето на пандемия. Самият той намира метод да продължи да се движи, спазвайки в същото време въведените противоепидемични ограничения, откакто е разкрил изгодите за здравето от ходенето.

Винод Баджадж, който е роден в Индия, само че живее в Ирландия от 43 години, приключва "обиколката " си през септември. Оттогава изминава още 3600 километра. Сега мъжът кандидатства за регистриране в Книгата на върховете на Гинес като първия човек, минал пешком еквивалента на земната обиколка. Решение чака идващия месец.

Баджадж регистрира, че до момента в който е "обикалял Земята ", е направил над 54,6 милиона крачки за 8322 часа и е изгорил близо 1,5 милиона калории за по-малко от 1500 дни.



Винод Баджадж подхваща "пътешествието " си през 2016 година с желанието да смъкна някой и различен непотребен кг, без да прави сметка какво разстояние ще измине. Мъжът употребява педометъра и брояча на калории на телефона си, с цел да регистрира и записва напредъка си.

Година по-късно Баджадж открива, че е минал разстояние, равняващо се на обиколката на Луната, а две години по-късно - на тази на Марс. Тогава го осенява концепцията да "обходи Земята ", чиято обиколка е 40 075 километра. Вървейки пешком, мъжът изминава до 50 километра на ден.

"Когато приключих начинанието си, се почувствах доста добре. Ще продължа да вървя. Може да позабавя темпото, само че не считам да спирам. Следващата ми цел? Може би обиколката на Нептун, която е 160 00 километра. Ще ми трябват още 10 години. Дали е допустимо? Човек в никакъв случай не знае ", споделя Винод Баджадж.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР