Енрикета Марти: убийцата на деца, известна като Вампирът от Барселона

...
Енрикета Марти: убийцата на деца, известна като Вампирът от Барселона
Коментари Харесай

Енрикета Марти: убийцата на деца, известна като Вампирът от Барселона

Енрикета Марти: килърката на деца, известна като Вампирът от Барселона … Малко се знае за живота на Енрикета Марти преди идването й в Барселона при започване на XIX век. Известно е, че тя е имала брутална податливост към оцеляване и яростно предпочитание да се издигне над бедността. Първоначално, тя намира квартира и работа в домовете на аристокрацията. Но ролята на прислужница не й харесвала и тя се отхвърля от слугинството. Времето прекарано в домовете на елита на Барселона й дава късмет да следи живота на привилегированите. През 1895 година, тя се омъжва за художник на име Хуан Пухало, само че бракът им се проваля. Според Хуан, връзките на Енрикета с други мъже, нейният темперамент и непрекъснатите й визити в къщи с неприятна известност предизвикват раздялата. Двойката се сдобрява и се разделя шест пъти. Марти бързо схваща, че въпреки да няма материални движимости, тялото й е източник на пари. Нейните многочислени клиенти са високопоставени мъже, които в бъдеще ще й се притекат на помощ и ще дават клиенти за нейната ужасяваща активност. Нищо в живота й не се случва инцидентно, а всеки подробност е още една стъпка в изкачването й към властта. Социалното напрежение в града доближава краен лимит през 1909 година През така наречен Трагична седмица е разрушена доста обществена благосъстоятелност и е увеличено полицейското наличие в обществения дом, в който Марти печели парите си. Това е можело да бъде краят на нейните желания, само че с някои ловки дейности, бъдещата „ Вампир от Барселона “ получила свободата си.


Енрикета Марти Така стартира най-тъмната глава от живота на Енрикета Марти. Тя към този момент не е бедното момиче, което мете и полира домашен съдове, а жена със средства. Четете още: Албърт Фиш, канибалът въодушевил облика на Ханибал Лектър Тя ловко сменя квартири и личен състав, с цел да резервира ужасната си загадка. Нейните цели стават дребни деца от тогавашния безпаричен квартал Равал в Барселона. Марти ги принуждава да проституират и ги дава на педофили, които дълго време са посещавали нейния обществен дом. Тя се преоблича в парцали, с цел да наподобява бедна и нещастна, за да примами плячката си. А по-късно, с настъпването на вечерта, участва на обилните събития в операта Ел Лисеу в Барселона. Колкото и непоносимо да е новото й „ бизнес “ начинание, следва нещо още по-лошо. Тя не се задоволява с удовлетворяването на клиентите си от мъжки пол, а се заема да се грижи за козметичните потребности на техните съпруги и любовници. Тя стартира да убива нежелани и изоставени бебета, и деца. Извлича от телата им телесните мазнини и кръвта, а костите смила. Всичко това употребява за основаване на разнообразни „ еликсири “ и кремове за лице. Но още веднъж това не е инцидентно начинание …, всичко това е за оптимална облага. Марти знае, че някои тъмни субекти от висшето общество жадуват за бебешка и детска плът, и тя се възползва от търсенето.


Енрикета продължава безкрайно ужасяващата си активност, преди да бъде разкрита през 1912 година от комшия, който сигнализира полицията. По време на полицейското претършуване на жилището й, в него са открити две девойки, едно от които споделя по какъв начин е станало очевидец на убийството на петгодишното момче Пепито върху кухненската маса. Криминалистите откриват торба с детски облекла, човешки кости и оцапан с кръв нож за обезкостяване. В друга заключена стая намират 50 стомни, буркани и мивки със непокътнати човешки остатъци, лой, коагулирана кръв, детска коса, кости, и бурканчета с „ мехлеми “, приготвени за продажба. Действителният брой деца, публично регистрирани като жертви на ликвидиране, е дванадесет, само че се счита, че Марти, която става известна като Вампирът от Барселона, може да е умъртвила 10 пъти повече. Тя е вкарана в пандиза, а през 1913 година е линчувана от пандизчии. Но, несъмнено, фактът, че Енрикета Марти е била убита от пандизчии в очакване на присъдата си, не е бил доста успокоителен за фамилиите на починалите …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР