Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя

...
Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя
Коментари Харесай

Енот стана донор на кръв в Екатеринбург

Енотът Зоро от зоопарка в Екатеринбург стана кръводарител на своя другар Ракета, у който ветеринарните лекари диагностицираха анемия, описа за РИА Новости зоотехникът на зоопарка Василиса Валова, предава БГНЕС.
По нейните думи домашният любим Ракета след вирусна зараза е получил затруднения, заради които се е развила анемия - незадоволително количество О2 в кръвта. Ветеринарните експерти, с които се свързали притежателите на енота, взели решение за кръвопреливане.
" Собствениците започнаха да търсят донор: обадиха се в зоологическите градини и по-късно ни се обадиха по телефона. Ние се съгласихме. Днес се срещнахме в клиниката. Ветеринарите лекари взеха кръв от нашия енот Зоро, ревизираха дали е здрав и дали кръвта е подобаваща. След това го инжектираха с анестезия и взеха нужното количество кръв - 100 мл е допустимата норма за животните “, сподели Валова.
Тя означи, че Зоро се държал умерено по време на процедурите, не проявявал експанзия и не се опитвал да ухапе никого. След като донорът излязъл от упойката, той бил отведен назад в зоологическата градина, където обядвал с различен миеща мечка и траял нормалния си метод на живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР