ЕНЕРГО-ПРО отлага за декември спирането на електрозахранването на Белодробната болница

...
ЕНЕРГО-ПРО отлага за декември спирането на електрозахранването на Белодробната болница
Коментари Харесай

Отлагат с месец спирането на тока на варненска болница

ЕНЕРГО-ПРО отсрочва за декември прекъсването на електрозахранването на Белодробната болница във Варна, макар,че казусът с дълга за електрическа енергия на болничното заведение остава неуреден. Това оповестиха от енергийното сдружение.

Изпратено е следващо напомнително писмо до шефа на здравното заведение за неплатените отговорности за употребявана електрическа енергия. ЕНЕРГО-ПРО ще пристъпи към прекратяване на електрозахранването на здравното заведение през декември, показват от компанията.

Междувременно дългът продължава да нараства и към този момент е в размер на близо 80000 лв.. Поддържането на висока задлъжнялост и съществуване на несъбрани суми за предоставяните от ЕНЕРГО-ПРО услуги, даже и за обекти в опазването на здравето, слагат в сериозна ликвидна заплаха активността на компанията и постановат предприемане на тази последна мярка.

При в това време намиране на решение с възходящия дълг, в това число при сключване на съглашение за разсрочено заплащане, сдружението има подготвеност да анулира плануваните дейности за събиране на непогасените отговорности, се показва още в известието.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР