Енерго-про няма да спира тока на ВиК Меден кладенец заради

...
Енерго-про няма да спира тока на ВиК Меден кладенец заради
Коментари Харесай

Няма да спират водата в Кубрат: Енерго-про и общината подписаха споразумение

Енерго-про няма да стопира тока на ВиК " Меден бунар " поради дълга от 3 милиона лв.. Община Кубрат и енергоразпределителното сдружение подписаха съглашение за разсрочено заплащане на отговорностите. Областният шеф на Разград изиска прокуратурата да се самосезира и да потърси отговорност на предходните управления на водоснабдителното сдружение и общината.

Кубрат

На изключително съвещание общинските съветници на Кубрат взеха решение Общината да изтегли заем и да покрие отговорностите на локалното ВиК „ Меден бунар ".
Хюсеин Юмеров - ръководител на Общински съвет - Кубрат: В първото тримесечие ВиК Меден бунар да изплати 25 хиляди лв., в идващото шестмесечие до юни 2019 година да изплати още 50 хиляди лв.. Ангел Ангелов - ръководител на УС на Енерго-Про: О безпечението е реализирано, няма да има прекъсване на водата, тъй че хората да бъдат спокойни.  Водното сдружение в Кубрат не плащало ток години, хиляди застрашени от безводие Водното сдружение в Кубрат не плащало ток години, хиляди застрашени от безводие
Близо 20 000 консуматори в община Кубрат може да останат без вода поради отговорности за ток на локалния воден оператор. Предупреждението идва от доставч...

Междувременно Общината би трябвало да откри вид да покрие останалите до 3 милиона лв. отговорности.
Алкин Неби - кмет на Община Кубрат: Имаме локални доходи, имаме гори, които могат да се отдадат чартърен. Гюнай Хюсмен - регионален шеф на Разград: Сега е моментът да призовем Окръжна прокуратура Разград да се самосезира и да влязат в това сдружение да видят кой е провинен и виновниците, в случай че има такива, да бъдат глобени.
Община Кубрат има и други финансови проблеми - сметките ѝ са запорирани поради дело със сметосъбираща компания, с която е бил подписан неблагоприятен контракт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР