ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха днес за дълга на

...
ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха днес за дълга на
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО постигна споразумение с Община Кубрат за разсрочване на дълга от 3 млн. лв. на ВиК „Меден кладенец“ за консумирана електроенергия


ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха през днешния ден за дълга на ВиК „ Меден бунар “ за употребявана електрическа енергия. Задължението в размер на 3 милиона 176 хиляди лв. е разсрочено за една година. С подписания спогодителен протокол Общината става поръчител по дълга и се ангажира той да бъде погасен до края на 2019 година Електроснабдителната компания приключи процедурата за спирането на електрозахранването на водоснабдителните уреди на ВиК сдружението.

Управителните препоръки на ЕНЕРГО-ПРО Варна и ЕНЕРГО-ПРО Продажби показват признателност за градивните договаряния и завършването на съглашението към кмета на град Кубрат Алкин Неби, ръководителя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, шефа на ВиК „ Меден бунар “ Юзджан Алиев. Разбирането, поддръжката и съдействието на ангажираните държавни институции КЕВР, Министерство на енергетиката, Министерство на районното развиване и благоустройството и ДАНС също се оказаха основни фактори за сполучливото решение на сериозната обстановка и предотвратяването на заплахата жителите на община Кубрат да останат без водозахранване.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР