Енергийният режим в Европа изглежда почти неизбежен след спирането на

...
Енергийният режим в Европа изглежда почти неизбежен след спирането на
Коментари Харесай

Енергийният режим в Европа изглежда почти неизбежен след спирането на руския газ по "Северен поток"

Енергийният режим в Европа наподобява съвсем неминуем след прекъсването на съветския газ, оповестява в собствен разбор организация Блумбърг.

В събота немски публични лица настояха, че сигурността на газовите доставки е обезпечена, най-малко към този момент, откакто съветският колос " Газпром " взе решение в последния миг да не пусне още веднъж в деяние основния водопровод " Северен поток 1 " след изключителната тридневна поддръжка. Според тях газохранилищата се запълват (на 85% към 2-ри септември, съгласно последните данни на Gas Infrastructure Europe, GIE) и се обезпечават нови източници на газ.

Енергйният регулатор на Федералната мрежова организация на Германия, предизвести през предишния месец, че даже при 95% запълнени газохранилища, ще има задоволително синьо гориво единствено за два и половина месеца, в случай че Русия спре изцяло газовите си доставки.

" Европейски Съюз към този момент е в алената зона, защото би трябвало да се извърши по-нататъшно ограничение на търсенето на природен газ ", уточни пред Блумбърг Тиери Брос, професор по интернационална енергетика в Sciences Po в Париж. Той счита, че потреблението на газ би трябвало да бъде понижено в допълнение с 3 на 100.

Европейската комисия към този момент дефинира доброволна цел за понижаване на търсенето на газ в границите на Европейски Съюз с 15%, с опция да направи тази цел наложителна, в случай че е належащо. Докато министрите на енергетиката се приготвят да се срещнат за изключителна среща на 9-и септември, в този момент евентуално ще бъдат премислени стъпки, които изглеждаха немислими преди, съгласно дипломати от Европейски Съюз, представени от Блумбърг.

Германия има собствен личен проект за изключителни обстановки. Последният стадий, който следва да бъде въведен, включва и въвеждането на газово нормиране (режим при даването на синьото гориво).

Европейските политици се приготвят от седмици за вероятността за понижаване на съветските доставки и се борят да намерят способи да понижат търсенето. Промишлеността към този момент стопира, а еврото поевтиня към и под равнището на паритет по отношение на щатския $ заради икономическите вреди, нанесени от енергийната война на Москва. С наближаването на зимата решимостта на Европа да продължи да поддържа Украйна против Русия може да бъде подложена на тестване, се показва в разбора на Блумбърг.

Въпреки че намаляването на търсенето на газ с 15%, за което Европейска комисия упорства, може да разреши на блока да избегне енергийното нормиране, до момента европейските държавни управления действаха постепенно, с цел да понижат потреблението.

През юли Европейската комисия предизвести, че извънредно студена зима или по-нисък импорт на газ от различни източници ще увеличи риска от " по-нататъшни фрапантни газови съкращения ".

През отминалата седмица цените на естествения газа означиха стабилен спад, защото търговците от ден на ден чакаха " Газпром " да рестартира още веднъж доставките на газ по " Сверен поток 1 " след тридневната така наречен " непредвидена поддръжка " В последния миг обаче, единствено часове откакто Групата на седемте най-развити стопански системи (Г-7) се съгласи да изпълнят желанието си за въвеждане на таван на цените на съветския нефт, " Газпром " разгласи, че основният водопровод ще остане затворен, защото по време на " поддръжката " е откри проблем.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР