Енергийният регулатор ще опита да ограничи поскъпването на тока от

...
Енергийният регулатор ще опита да ограничи поскъпването на тока от
Коментари Харесай

КЕВР атакува исканото от ЕРП-тата поскъпване на тока

Енергийният регулатор ще опита да ограничи повишаването на тока от 1 юли. Това стана ясно от думите на ръководителя Иван Иванов. Утре ще е ясно какво нарастване предлага комисията, прецизира bTV.

Според регулатора, в последните 2 години електроразпределителните сдружения са заявявали по-големи вложения, от колкото действително са правили. Това ще бъде употребявано като мотив за угнетяване на цената на тока от 1 юли.

Всички сдружения по веригата от производител до снабдител са декларирали повишаване на електрическата енергия. За ЕРП-тата настояванията са от 1% до близо 9 на 100.

Разчетите са правени при в този момент настоящите цени на производителите. Самите те обаче също желаят нарастване - АЕЦ Козлодуй да вземем за пример е декларирала близо двоен растеж в цената.

„ Има разлики сред декларираните за 3-годишния регулаторен интервал капиталови разноски и действително изпълнените в този интервал и това по някакъв метод ще бъде отразено. Що се касае до настояванията на сдруженията, в случай че им се удовлетворят настояванията, вие сами разбирате, че би трябвало цената да нарасне значително”, уточни Иван Иванов - ръководител на КЕВР.

Електроразпределителните сдружения ще разясняват обстановката откакто се срещнат с отчета на Комисията за енергийно и водно контролиране. От И Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ЕН обаче пресметнаха, че в последните 4 години са вложили с близо 40% повече от включеното в цените.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР