Енергийният проект е бил във фокуса на разговорите между премиера

...
Енергийният проект е бил във фокуса на разговорите между премиера
Коментари Харесай

Медведев и Борисов разговаряха за енергетика

Енергийният план е бил във фокуса на диалозите сред премиера Бойко Борисов и съветския му сътрудник Дмитрий Медведев. Двамата се срещнаха в Брюксел, където се организира конгрес Европейски съюз - Азия.

Партньорството сред България и Русия в региона на енергетиката беше една от главните тематики на диалог сред Бойко Борисов и Дмитрий Медведев.

„ Обменихме отзиви за опциите на нашия газов хъб "Балкан ", където да притеглим газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок "Хан Аспарух ". Ще имаме благоприятни условия от доста направления да постъпва газ в газовия хъб ", изясни Борисов.

Двамата министър председатели регистрираха и доста благоприятни условия и в туризма. Борисов и Медведев се срещнаха в границите на провеждащия се на всеки две години конгрес Европа - Азия. За нея в Брюксел се събраха представители на 51 държавни. Основните тематики бяха комерсиалните връзки, сигурността и климата.

“Заедно ние представляваме 60% от международното население, 65% от международната стопанска система и 75% от международния туризъм. И всички ние би трябвало да използваме тази внушителна тежест, с цел да се оправим с световните предизвикателства”, съобщи Доналд Туск.

Късно нощес министър председателят Борисов беседва с немския канцлер Ангела Меркел, китайския министър председател и султана на Бруней, с които се оказаха на една маса.

Руска медия: Москва желае 100-процентови гаранции от Европейски Съюз за "Турски поток "

Борисов и Путин се договориха за "Турски поток "

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР