Енергийният министър в служебното правителство Росен Христов, който още в

...
Енергийният министър в служебното правителство Росен Христов, който още в
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Подправял ли е декларациите си Капитан Газпром?

Енергийният министър в служебното държавно управление Росен Христов, който още в първите дни на ръководството си се снабди с пикантното название Капитан Газпром, един път поради изразеното предпочитание да върне съветската компания на масата за договаряния за доставки на синьо гориво у нас, и повторно поради изтеклите негови фотоси по какъв начин ръководи скъпа яхта, може да е подправил декларациите си за спор на ползи.



За скандалното събитие писаха първо сътрудниците от " Бивол ", като преди този момент сигнализираха, че Христов към момента е в управническия състав на няколко частни компании. 

Въпреки че енергийният министър категорично на брифинг предходната седмица заявява подготвеност да се откаже от тези си позиции, той към момента попада в комерсиалните регистри като управител на компания, занимаваща се с финансови и консултантски услуги. 

Нещо повече, проверяващите публицисти са наравили информация, че въпросният " Сикс ейем фънд " не е лицензиран от КФН. 

В формалната страница на компанията, чийто началник е Христов, написа категорично, че тя се занимава като фонд за ранно финансиране (стартов и пред-стартов капитал) на започващи компании.

" Фондът е асоциация от сътрудници от Съединени американски щати и Европа, които са сполучливи бизнесмени и предприемачи. Ние влагаме нашето време, пълномощия и пари в нови, авангардни започващи компании ", само че не излиза наяве кои са сътрудниците оттатък Океана и на Стария континент. 

Eто ги и съмнителните за дописване заявления на министъра, подадени по закона за попречване и определяне на спор на ползи: 




ТЕМА преди 4 часа 1172 преди 4 часа 1323 преди 1 ден 5913
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР