Енергийният гигант Шел (Shell) откри в Унгария първата си високоскороства

...
Енергийният гигант Шел (Shell) откри в Унгария първата си високоскороства
Коментари Харесай

Шел пусна първата си станция за скоростно зареждане на електромобили

Енергийният колос " Шел " (Shell) откри в Унгария първата си високоскороства зарядна станция за електрически автомобили, която разрешава за 10-15 минути да бъзе презаредена батерията на електрическото возило, оповестиха от компанията. Този обект е ситуиран на автомагистрала край езерото Балатон, а до края на февруари се възнамерява да проработи още една такава зарядна станция в Унгария. До края на 2021 година се чака да разполага с общо 21 такива обекти и в Чехия, Полша, Словакия и Словения.

В България компанията има 11 бързозарядни станции от 50kW, ситуирани на основни нейни обекти в страната. Планира се разширение на тази мрежа, която се построява със съдействието на " Елдрайв " (Eldrive).

Станцията в Унгария има четири точки за обслужване на електрически автомобили, всяка с капацитет да обезпечи мощ до 350 kW, които са ново потомство и разрешават три пъти по-бързо зареждане от в този момент наличните за водачите уреди. Партньор на компанията за локалния пазар е операторът на зарядни мрежи " Йонити " (IONITY).

" Този район и преди е вкарвал нововъведения в обичайните горива. Сега навлизаме в нова епоха на нашето пътешестване към транспортни горива с ниски въглеродни излъчвания ", разяснява Ищван Капитани, изпълнителен вицепрезидент на търговеца на дребна на компанията " Шел Ритейл " (Shell Retail).

" Нашата мрежа ще даде опция за пътувания на дълги дистанции и ще помогне за реализирането на равномерен преход към по-масовото владение на електрически транспортни средства ", добави Маркус Грол, основен действен шеф на " Йонити ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР