Енергийният гигант представи своя нов мащабен проект SeaH2Land, в рамките

...
Енергийният гигант представи своя нов мащабен проект SeaH2Land, в рамките
Коментари Харесай

Orsted ще изгражда огромна вятърна ферма за производството на зелен водород

Енергийният колос показа своя нов огромен план SeaH2Land, в границите на който ще се получава екологически чист водород. Датската компания има намерение да построи в Северно море вятърна електроцентрала с мощ 2 GW и да подаде нейната сила към електролизери с мощ 1 GW, които ще доставят с водородно гориво промишлените предприятия в холандско-белгийския пристанищен район . Плановете са построяването на вятърната електроцентрала в границите на плана SeaH2Land да започва през идващите две години, а нейното пълноценно потребление да стартира през 2030 година.

Според плана на Orsted, морският вятърен парк с мощ 2 GW ще бъде построен в южната част на Северно море – тази зона принадлежи на Нидерландия и към този момент е утвърдена от държавното управление на тази страна като район, особено предопределен за развиването на морската вятърна енергетика. На първия стадий вятърните генератори ще подават сила към един електролизер с мощ 500 MW, а по време на втория стадий Orsted ще построи още една сходна апаратура със същата мощ, която също ще се употребява за производството на.

Една основните особености на плана SeaH2Land е трансграничният водопровод с дължина 45 км, който ще свързва Белгия и Нидерландия. Именно той ще на пристанищата в Северно море постоянните доставки на зелено водородно гориво. Този клъстър е най-големият в света център по произвеждане на водород – към сегашен ден този район създава над 580 хиляди тона водород годишно, единствено че благодарение на изкопаемо гориво.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР