Енергийният гигант BP отчете рекордна годишна печалба и ревизира плановете

...
Енергийният гигант BP отчете рекордна годишна печалба и ревизира плановете
Коментари Харесай

И BP отчете рекордни приходи за 2022

Енергийният колос BP регистрира рекордна годишна облага и ревизира проектите си за понижаване на добива на петрол и газ до 2030 година   Печалбата на компанията се е нараснала повече от два пъти и доближава до 27,7 милиарда $ през 2022 година с помощта на растежа в цените на силата поради нахлуването на Русия в Украйна, оповестява BBC и напомня, че други енергийни компании също означиха сходни върхове.

Такъв образец е Shell, която регистрира рекордни облаги за 115-годишната си история.   Тези резултати провокираха неодобрение и апели сходни организации да заплащат повече налози, откакто сметките на хората се повишава на фона на техните финансови върхове.   Шефът на BP Бърнард Луни разяснява, че английската компания " оказва помощ за обезпечаването на силата, от която светът се нуждае ", като в същото време влага в прехода към зелени други възможности.   Тези рекордни облаги идват в миг, в който компанията ограничи проектите си за понижаване на въглеродните излъчвания посредством стесняване на количествата добиван петрол и газ.  

BP, която беше един от първите петролни и газови колоси, оповестили упоритостта си да понижат въглеродния си отпечатък до нула до 2050 година, преди време даде обещание, че до края на това десетилетие излъчванията ѝ ще бъдат с 35-40% по-ниски.
  Във вторник обаче от компанията обявиха, че към този момент се стремят към понижение с 20-30%, защото би трябвало да продължат да влагат в петрол и газ, " с цел да отговорим на актуалните потребности ".   От групата за битка с климатичните промени " Грийнпийс " са безапелационни, че обновената тактика на BP е плод на " устрема на вложителите и държавните управления да вършат още повече мръсни пари от петрол и газ ".   Цените на силата започнаха да се повишават след края на пандемията, само че войната в Украйна в допълнение задълбочи рецесията.   Цената на суровия нефт вид " Брент " доближи съвсем 128 $ за барел, преди да спадне до към 80, напомня BBC. Цените на природния газ също се покачиха, въпреки че и те с времето се възстановиха. Това докара до огромни облаги за енергийните компании, само че също по този начин и до повишение на сметките за сила за семействата и предприятията.   Като реакция държавните управления в доста страни вкараха изключителни налози за представителите на тази промишленост, само че все по-често се чуват гласове, че те не са задоволителни.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР