Енергийният гигант BP отчете по-добри печалби от очакваните през второто

...
Енергийният гигант BP отчете по-добри печалби от очакваните през второто
Коментари Харесай

Петролният гигант BP надхвърли очакванията за печалба въпреки по-ниските цени на суровината

Енергийният колос BP регистрира по-добри облаги от предстоящите през второто тримесечие, като съумя да реализира по-високо произвеждане, което да компенсира по-ниските цени на петрола, написа CNBC.

Британската BP oтчете облага, изключваща еднократни резултати и потоци, несвързани с оперативната активност, от $2,8 милиарда, по отношение на $2,5 милиарда, предстоящи от изследване на Reuters. Toва е спрямо облага от $2,8 милиарда за същия интервал година по-рано и $2,4 милиарда за първите три месеца на 2019 година.
 Гигантът British Petroleum удвои облагата си за година
Петролен колос удвои облагата си за година

Компанията се възползва от търсенето и високите цени на петрола

Резултатите за второто тримесечие на компанията идват, откакто френската корпорация за рандеман и произвеждане на петролни артикули - Total S.A., регистрира съвсем 20% спад в поправената чиста облага за същия интервал предходната седмица.

Международният бенчмарк Brent също е паднал с повече от 13% от края на първото тримесечие, а американският еквивалент West Texas Intermediate (WTI) поевтинява с 12% за същия интервал.

Очакват се доста от другите огромни петролни и газови компании да рапортуват последните си тримесечни данни през идващите дни. Англо-холандският енергиен колос Royal Dutch Shell би трябвало да разгласява своите резултати от второто тримесечие в четвъртък, а основаните в Съединени американски щати Exxon Mobil и Chevron в петък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР