Енергийният експерт Еленко Божков заяви в студиото на „Лице в

...
Енергийният експерт Еленко Божков заяви в студиото на „Лице в
Коментари Харесай

Еленко Божков: Много очаквания бяха излъгани след визитата на Медведев у нас

Енергийният специалист Еленко Божков съобщи в студиото на „ Лице в лице “, че упованията на доста хора са били излъгани след визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев у нас.

По думите му, в това число държавното управление, е очаквало едно по-сериозно връзки от страна на Русия, както по частта на България от „ Турски поток”, по този начин и по „ Белене”.

„ Росатом “ са споделили, че няма да влагат повече от половин милиарда в „ Турски поток”. Според него концепцията те да влагат толкоз малко е да си върнат парите, които висят още от „ Южен”.
Владимир Путин желае „ железобетонни ” гаранции, с цел да има рестарт на „ Южен поток ” „ Турски поток ” ще бъде осъществен оптимално бързо, заречен съветският президент на турския си сътрудник
Проектът „ Турски поток” бе разгласен в края на 2014 година едновременно с отхвърли от първия план за транспорт на газ по дъното на Черно море, блокиран от Европейски Съюз.

Медведев ясно сподели, че договорът ще свърши следващата година за тези 20% отстъпка, които бяха обещани при първичните договаряния.

Другото, което ясно бе декларирано, е, че нямат интерес към хъб „ Балкан”, разяснява Божков.

„ Тях ги интересуват единствено тези 16 милиарда кубически метра, които ще минат отсам през Сърбия за Унгария, Австрия и Словакия вероятно, от които ние да употребяваме 4 млрд.”, добави той.
Енергийните планове – във фокуса на диалозите сред Медведев и Борисов (ОБЗОР) След срещата българският министър председател съобщи, че на България ѝ се поставя да взе участие в преноса на газ
Относно АЕЦ " Белене” специалистът счита, че страната ни би трябвало да има мажоритарен дял като вложител и притежател. Той напомни, че „ Росатом” сигурно ще взе участие на търга.

Самите съветски управляващи обявиха, че имат интерес от плана и ще финансират”, добави Божков.
Румен Петков: Не бяхме готови за визитата на Медведев Георги Ганев от "Демократична България " пък съобщи, че след визитата на съветския министър председател са останали повече неясноти
Той е на мнение, че тази централа ще изплати вложеното. Енергийният специалист показа, че доста го тормозят корупционните практики към централата.

Той описа и за няколко схеми в бранша на енергетиката, които, съгласно него, ще доведат до повишение на цените на тока за елементарния жител.
Енергийният регулатор не откри нарушавания в електромерите Експертите нямат подозрения за неверни доклади
Един от проблемите съгласно него са китайските електромери, за които са изхарчени 72 милиона лв., а при 200 000 от тях е записана неточност и жителите е получавали фактури, Други плащали по служебни.

„ Дисплеят за отчитане изгаря и по някаква причина се губи връзката с електромера и с отчитащите устройства в централата на ЧЕЗ”, изясни специалистът

Според него това може да е причина за бъдещи операции.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР