Енергийните въглища в Азия през тази седмица са поевтинели, стигайки

...
Енергийните въглища в Азия през тази седмица са поевтинели, стигайки
Коментари Харесай

Цената на енергийните въглища в Азия е спаднала до най-ниското ниво от 2016 г.


Енергийните въглища в Азия през тази седмица са поевтинели, стигайки най-ниското равнище от 2016 година заради понижаване на търсенето на този енергоносител в Китай и Индия, които са най-големите консуматори в света, написа Financial Times.

Средната стойност на австралийските въглища, доставяни посредством морски превоз са към 61 $ за звук по данни на S&P Global Platts, до момента в който през предишното лято цената е била двойна – 120 $ за звук. Освен понижаване на търсенето, заради преход към по-екологичен тип горива и закъснение на растежа на промишленото произвеждане, в света се следи растеж на предложенията, означават анализаторите.

„ Спадът е провокиран от структурни промени в стопанската система и комерсиалната война, която оказва мощно отрицателно въздействие върху пазара на енергийни въглища “, означават от консултантската компания CRU. Както сочат данните на държавната статистика на Китай, потреблението на електрическа енергия на промишлените предприятия, на които се пада към 70 % от търсенето на електричество в страната, през първото полугодие на 2019 година е повишено с 3,1 % спрямо растежа от 7,6 % за аналогичния интервал на предходната година. Общото произвеждане на електрическа енергия в Китай се е нараснало с 3 % през януари – юли, само че производството на електричество от въглища на практика не се е трансформирало.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР