Енергийните експерти Васко Начев и Иван Хиновски коментираха цените на

...
Енергийните експерти Васко Начев и Иван Хиновски коментираха цените на
Коментари Харесай

Енергийни експерти с лоша прогноза за цените на тока, водата е парното: Не само, че се покачват, но ще продължават да растат!

Енергийните специалисти Васко Начев и Иван Хиновски разясниха цените на парното, тока и водата в предаването " Плюс-минус " по Нова тв.

Парно и топла вода нарастват с към 4% от 1 юли, на някои места - с над 17%, повишаване и на тока с 3,5%. 

``
реклама

" Причината са разноските, които би трябвало да бъдат направени от страна на топлоенергийните сдружения посока въглеродни излъчвания. 

Цената на въглеродните излъчвания на звук скочи неимоверно високо - от 10 на 25 евро за звук и това няма по какъв начин да не рефлектира върху цената. 
Когато е изкуствено основан един пазар като въглеродните излъчвания, когато изкуствено бива ръководен, няма различен метод ", разяснява Васко Начев.

Иван Хиновски, ръководител на Българския енергиен и минен конгрес добави: 

" Големият недостиг в системата поражда през 2011 година. Новите централи получиха преференциялни цени и тогава НЕК направи първата огромна дупка - първият недостиг - милиард и половина лв.. 

През 2012 година желаеха повишение на цената - 12 %. Беше им отказано, смениха ръководителя и направиха проект за възобновяване на този енергиен недостиг. От 2013 обаче той освен, че не е възстановяван, този проект не се извършва, а този недостиг непрестанно пораства. "  

" Цените ще не престават да се покачват. Разходите са над 5 мрд и половина. България заплаща най-ниската цена в района за електрическа енергия. Когато моделът е килнат, той основава дисбаланс на системата. ", сплотиха се гостите в студиото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР