Енергийните експерти Красимир Манов и Васко Начев в студиото на

...
Енергийните експерти Красимир Манов и Васко Начев в студиото на
Коментари Харесай

Енергийни експерти: Забравете договора с Газпром и подписвайте за танкерите

Енергийните специалисти Красимир Манов и Васко Начев в студиото на Нова телевизия разясниха оповестените през вчерашния ден " безпорядък и съсипия " в бранш енергетика от служебния кабинет.

Според Васко Начев основаването на спешен щаб и тези избрания е тактичност, която смъква упованията на хората за огромни достижения в енергетиката . Според Манов безпорядък въпреки всичко има и за него е отговорен министърът от кабинета Петков Александър Николов. По думите му Николов и екипът му не схващат нищо от материята. С тази теза не е склонен Васко Начев, който съобщи, че Николов и екипът му са се ориентирали бързо и релативно дейно.

И двамата енергийни специалисти бяха обаче безапелационни, че офертата с танкерите с полутечен газ би трябвало да бъде призната и подписана от служебното държавно управление .

По думите на Начев седемте танкера, които Кирил Петков твърди, че страната ни е договорила, съществуват и единствено от нас зависи дали ще ги вземем или не . " За да се случи това нещо, просто едно удостоверение би трябвало да се направи до 19 август. Ако не го създадем, тази оферта отпада и тези танкери изчезват ", изясни той.

Ако този спешен щаб си разреши този разкош си разреши да откаже тези танкери, това в допълнение ще усили хаоса . С всеки ден опциите стават все по-малко. Слотове и потенциал няма в цяла Европа, прекупуват се, обясниха и двамата специалисти.

Красимир Манов също е склонен с офертата би трябвало да бъде призната, само че твърди, че потребностите на страната ни от синьо гориво изцяло могат да бъдат покрити от количества, доставени от Турция - нещо, което било " проспано от ГЕРБ, макар прегръдките с приятеля Ердоган ".

Двамата посетители разясниха и опцията страната ни да възобнови пазаруването на синьо гориво от съветската " Газпром " . " Ако ние не се съгласим да сключим дълготраен контракт за идващите 10 години с " Газпром " , няма да получим до края на годината нито един куб. м. газ ", безапелационен е Васко Начев.

Според Красимир Манов е разгласен спешен щаб, с цел да се понижи натиска, защото служебните министри са сложени на " амбразурата и би трябвало да се взимат екстрени решения. Беше обаче безапелационен - " забравете за контракта с Газпром " и би било огромна доза доверчивост, в случай че разчитаме на този контракт. Манов уточни, че вероятността да реализират постоянна договореност с съветския снабдител, което им е сложено като задача, клони към нула и служебните министри няма да смеят да се покажат обществено след разпускането на държавното управление.

И Манов, и Начев обясниха, че обстановката с природния газ и нас е тъкмо такава, каквато е в цяла Европа и едно служебно държавно управление не може да преодолее рецесия, която е интернационална и се развива на геополитическото поле.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР